Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar responsabilii cu aranjarea casei și mesei trebuie să se pună pe treabă! Probabil și tu te numeri printre ei, așa că ne-am gândit la câteva soluții care să îți facă munca mai plăcută și să te scoată cu bine din posibilele situații sub presiune.

Responsabilitățile de sărbători se învârt mai mereu în jurul decorațiunilor și copiilor, fără a uita, însă, de prepararea bucatelor de sezon. Citește lista noastră cu idei și sfaturi practice, și notează tot ceea ce crezi că te poate ajuta!

1. Împachetarea cadourilor este o plăcere, dar, mai ales, o ocazie perfectă să devii creativ și jucăuș cu materialele pe care le ai la dispoziție – de la hârtie simplă de împachetat până la cea cu modele, fundițe și alte detalii. O variantă foarte potrivită pentru Paște este cadoul cu urechiușe de iepure.

punctaj mare de pasti

2. Cei mici se bucură cel mai mult de sărbători și de toate decorațiunile haioase de Paște. Pregătește-le câteva ouă umplute cu vopsea. Crezi că se bucură copii mai mult de ceva decât să “distrugă” o pânză albă aruncând cu ouă pline de culori? Din experiența noastră, copii devin foarte creativi atunci când vine vorba de redecorat casa pe gustul lor.

culooori

3. Bucătăria și masa de Paște sunt o adevărată provocare, însă tu îi poți face față foarte ușor! Începe cu vopsirea ouălor și optează pentru varianta naturală, din coji de ceapă roșie. Se vor înroși frumos și nu folosești chimicale! De asemenea, le poți decora cu frunze în diferite moduri și creezi, astfel, modele diferite.

yyy

4. Dacă vrei și altceva pe lângă tradiționalele ouă roșii, să știi că le poți lăsa în culoarea lor naturală și, odată fierte, le poți decora cu dantelă, stickere sau carioci. 

other eggs

5. Te încurajăm să experimentezi și cu aperitivele. Ca alternativă la clasicele ouă umplute, optează pentru umplerea albușurilor tăiate în jumătate cu o pastă de avocado, apoi pudrează cu boia roșie. Deja arată altfel, nu-i așa? 

punctaj mare de paste

6. Pentru cei mici, realizează un platou cu ouă fierte decojite, tăiate în partea de sus și ornate cu morcov crestat. Le va plăcea cu siguranță! Își vor aminti de Angry Birds.

7ee01d81a77dfee8869ce20afa573848

7. Desertul este extrem de așteptat, iar acum îți vei putea surprinde invitații. În locul platourilor cu fructe, realizează frigărui cu fructe. Adică tai fructele care nu se oxidează ușor și le așezi în bețe subțiri de lemn. Dacă găsești bezele sau alte produse cu tematică pascală, folosește-le! 

fructe

8. Tot ca desert, îți arătăm varianta unor mini-torturi sau mici prăjiturele pe care le poți face așa cum vrei tu. Secretul constă în a tăia blatul gătit sub formă de ouă cu ajutorul formelor, și în a le decora cum îți place ție mai mult. 

444

9. E greu să aduci iepurași vii la masă, însă e ușor să aduci deserturi asemenea lor în farfurie. Cu ajutorul rețetei tale obișnuite de clătite în care adaugi praf de copt, fă componentele iepurașului și apoi decorează-l cu fructe, gem sau frișcă.

rabbit pancake

10. Dacă totuși optezi pentru un tort care vă place vouă foarte mult, taie blatul odată copt într-o formă mare, ovală, păstrează rețeta pe care o dorești și apucă-te de decorat. De ce nu, le poți cere ajutorul și celor mici.

cake

11. Poate ai început să pregătești mâncarea înainte cu câteva zile și ți-a mai rămas mult timp liber pentru decorarea platourilor și a prăjiturilor. Fii creativă și nu te mai stresa în bucătărie! Până la urmă și adulții trebuie să se bucure ca niște copii de sărbătorile care reunesc familia an de an. Dacă înainte aveai creioane la dispoziție, acum ai cremă și bezele pentru a face un tort sub formă de oiță.

4ae0a02b964efe1811855544719f4e41

12. Cei mici se bucură mult de orice cadou primit, însă dacă micile atenții vin împachetate într-un ambalaj diferit și haios, aceștia vor fi în extaz! Caută în magazine dulciuri care încap prin gura unui flacon și introdu-le în baloane. 

a5fa32894824ff6d0697ebbf7c7a140a

13. Primele sărbători ale prichindelului tău merită marcate cu câteva decorațiuni realizate de tine. Poți să realizezi morcovi din urmele piciorușelor, sau poți să faci chiar o “ramă foto” sub forma unui iepuraș care să aibă piciorușele sub forma tălpilor copilașului tău.  

df728788563efa4893c5eeda0ab24549

14. Dacă prietenii care vin în vizită petrec mai mult timp cu telefonul în mână decât povestind, poți să îi surprinzi cu câteva ouă pictate după celebrele emoji folosite atunci când comunică online. Imaginația nu are limite, lasă ouăle să “prindă viață”!

5b44a7d50a03e2b2143e17751f2d71c1

15. Ți-a mai rămas puțin timp liber înainte să vină toată familia la masă? Ascunde repede câteva ouă de ciocolată prin curte și pregătește câteva semne care să îi îndrume pe prichindei către comoară. Se vor distra de minune!

8d1dda4925450e7c7740bd1c31dc3b60

Iar dacă mai ai nevoie de ajutor din partea iepurașilor BLA Shine pentru curățenia de sărbători sau de după, contactează-ne!

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This