Este aproape la ordinea zilei să îți pătezi hainele.. Cele mai norocoase zile sunt cele în care îți pătezi îmbrăcămintea cu ceva ce poate fi eliminat cu ușurință de detergenții obișnuiți de rufe.

Însă cel mai des parcă ți se întâmplă să îți pătezi hainele preferate cu substanțe pe care nu le mai poți scoate, decât cu foarfeca. Sau cel puțin așa credeai!

Petele care conțin grăsimi pot fi îndepărtate cu ajutorul pudrei de talc, pudră pentru bebeluși, bicarbonat de sodiu, etc. Textura permite acestor substanțe să absoarbă grăsimile din țesături.

Scoate pata proaspătă de ulei

Vei avea nevoie de pudră de talc sau pudră pentru bebeluși. Datorită texturii fine, aceste tipuri de pudră sunt capabile să absoarbă uleiurile din textile.

Să îndepărtăm pata! Pune pe pata proaspătă un strat gros de pudră și las-o să acționeze timp de 20-30 de minute după care introduci haina în rutina de spălare.

Scoate o pată mai veche de ulei

Chiar și o pată veche poate fi îndepărtată, însă de data aceasta vei avea nevoie de ceva în plus. Nu ai nevoie de soluții costisitoare, scoatem pata cu substanțe pe care le ai și tu în casă! Vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, detergent de vase, și o bucată de carton de mărimea petei. Te-ar ajuta foarte mult și o periuță de dinți pe care nu o mai folosești.

Să trecem la treabă! Așează bucata de carton sub pată pentru a absorbi grăsimea, astfel vei reuși să nu pătezi și cealaltă parte a hainei. Aplică un strat gros de bicarbonat de sodiu și lasă-l să acționeze timp de 10 minute. Freacă suprafața  petei cu periuța de dinți. Când observi că se formează grămezi din praf, e timpul să scapi de acestea, și să înlocuiești praful cu un strat nou de bicarbonat de sodiu. Repetă această acțiune până când nu se mai formează grămezi, și praful rămâne în aceeași stare în care l-ai aplicat. Introdu mai apoi haina în mașina de spălat la spălare rapidă.

How-to-remove-set-in-oil-stains-Northern-Belle-Diaries-cleaning-stains-oilstain-diy-home-laundry-41

Scoate pata de ulei din pantofi

Să nu uităm de pantofii de piele, care necesită puțină meticulozitate. Poți scăpa de pata de ulei dacă acționezi rapid! Pune pudră de talc pe pată și las-o să acționeze. Pudra absoarbe uleiul și se adună în grămezi precum la haine. Repetă acțiunea până ce pudra rămâne în starea ei obișnuită. Pantofii de piele, la fel ca orice obiect din piele nu poate fi spălat în mașina de spălat. Aceștia trebuie spălați cu  soluție preparată din apă călduță și șampon. Cu ajutorul unui burete înmuiat în această soluție vei reuși să scapi de bicarbonatul de sodiu, și desigur, de orice altă pată ușoară.

Petele de ulei de pe canapele, covoare și din împrejurimea casei sau ale biroului le putem scoate noi, dacă ne contactezi imediat după ce s-a întâmplat nenorocirea!

Sursă foto: Pinterest

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This