Probabil nu de puține ori s-a întâmplat să te confrunți cu situații neprevăzute în ceea ce privește anumite pete despre care n-ai nicio idee când s-au format. Petele de mucegai nu fac excepție, ele nu dau semne că vor să apară până când vezi deja aglomerările de puncte negre prezente pe o anumită suprafață. Iar atunci te întrebi deja dacă nu e prea târziu pentru a le face să dispară… bineînțeles că nu! Îți prezentăm noi mai jos câteva soluții.

Suprafețele din baie

bathroom_mold_prevention.jpg.600x275_q85_cropPrintre locurile în care mucegaiul este des întâlnit se numără baia. Ți se pare destul de familiară imaginea de mai sus, nu-i așa? Petele de mucegai de pe rosturile dintre plăcile de faianță se pot elimina folosind o soluție preparată din praf de copt, puțin clor/înălbitor și detergent împotriva grăsimilor. Aplică cu ajutorul unei periuțe de dinți de care nu mai ai nevoie soluția și las-o să acționeze pentru o vreme.  Curăță restul băii, iar mai apoi revin-o pentru a îndepărta soluția și pentru a continua rutina de curățare a faianței.

Un alt loc în care această situație neplăcută apare destul de des este colțul pereților. La formarea unghiului de 90 de grade între cadă, cabină de duș ori piese de mobilier și peretele băii. Poți să îndepărtezi mucegaiul format aici prin plasarea unor mingiuțe de bumbac îmbibate în înălbitor în locul unde se află aceste suprafețele murdare. Lasă-le să acționeze peste noapte, iar dimineața vei vedea că petele negre au și dispărut!

Haine și textile

Se mai întâmplă  însă ca și hainele depozitate și nepurtate o anumită perioadă de timp să capete asemenea pete. Chiar dacă petele nu sunt vizibile, mirosul de mucegai se simte de la câțiva metri apropiere? Nu e un motiv de panică, soluția este să înmoi hainele timp de 2 sau 3 ore în apă rece cu oțet. Spală hainele mai apoi așa cum faci de obicei și folosește un balsam delicat ca să scapi de mirosul de oțet. Petele de mucegai mai pot fi eliminate și preparând o soluție din 100ml apă oxigenată și 20ml amoniac. Întinde soluția pe toată suprafața pătată și las-o să acționeze câteva minute. Atenție la hainele mai delicate, asigură-te că ai citit instrucțiunile de spălare de pe etichetă înainte de a curăța petele de mucegai! Pentru petele mai vechi de mucegai poți folosi 200ml amoniac, pe care îl așezi direct peste pete. După ce l-ai lăsat să acționeze 15 minute, spală haina cu detergent și apă.

Atenție! Hainele din materiale delicate au nevoie de o îngrijire mai atentă.

Hainele tale sunt din lână sau mătase? Atunci trebuie să știi că terebentina (se găsește în farmacii) te ajută să scapi de mucegaiul de pe hainele delicate.  Tamponează ușor petele de mucegai cu o dischetă demachiantă sau puțină vată îmbibată în terebentină iar mai apoi spală hainele cu un detergent special pentru materialele sensibile. Este indicat ca hainele de mătase să le speli manual sau la programul de rufe delicate al mașinii, iar hainele de lână să le speli numai la mașină, selecționând programul corespunzător.

c84a8478-45cc-4b82-9e19-8c252322dc8dÎn cazul în care ceea ce ți-am povestit deja nu îți este tocmai la îndemână, vei  avea nevoie și de alte soluții pentru a elimina petele de mucegai. Îți spunem că petele proaspete se freacă cu lapte bătut, iar pe cele mai vechi trebuie să le freci cu zeamă fiartă de lamăie. Pentru petele de mucegai foarte rezistente folosește o soluție obținută din 500 ml de apă caldă,  în care adaugi 1 lingură de amidon, 1 lingură de sare, zeama de la o lămâie și o lingură de săpun ras. Lasă haina la înmuiat în soluția pregătită, și tot ce îți mai rămâne e să  o limpezești și s-o lași la uscat.

Mucegaiul poate duce la probleme respiratorii, așadar locul în care locuiești și hainele pe care alegi să le îmbraci trebuie să fie mereu curate. Sfaturile noastre te vor ajuta în acest sens, însă nu uita că serviciile pe care le avem mereu la dispoziția ta pot face orice suprafață să strălucească prin curățenie! Contactează-ne!

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This