Una dintre cele mai mari provocări ale oricărei persoane care intră în bucătărie ca să gătească o reprezintă finalul procesului. De data asta, vom vorbi despre petele de pe oală, nu cele care se formează pe haine. Momentul acela în care descoperi că, după gătit, oala sau tigaia ta nu au rămas intacte, ci s-au făcut –parțial- una cu preparatul.

Da, exact despre acel lapte „prins” pe suprafața de jos a vasului vorbim. Vas pe care l-ai lăsat pe foc și a rămas mai multă mâncare lipită pe margini decât în farfurie! Știm că de nenumărate ori te-ai confruntat cu aceste urmări ale gătitului, petrecând poate și zeci de minute la spălatul vaselor în încercarea de a salva situația.

Noi venim în ajutorul tău. Îți spunem un mic truc care să te ajute data viitoare când ceva similar îți îngreunează timpul petrecut în bucătărie! Așadar, găsești în rândurile următoare  câteva sfaturi despre cum să îndepărtezi mâncarea arsă și cum să redai strălucirea vaselor tale pentru gătit.

DE CE AI NEVOIE?

Poate crezi că e nevoie de ceva complicat sau costisitor ca să duci sarcina la bun sfârșit… însă surpriză! Este, de fapt, foarte simplu. Toate ingredientele de care ai nevoie pentru această operațiune sunt: bicarbonat de sodiu, detergent de vase, apă și un card de plastic (de exemplu, cardul de fidelitate pe care l-ai primit și nu îl folosești niciodată) sau orice alt tip de material abraziv.

cum scot pata de mancare arsa

CUM PROCEDEZI?

Și mai simplu, realizezi o soluție din ceea ce am menționat mai sus: adaugi câteva picături de detergent lichid sau o linguriță de detergent solid de vase, presari puțin bicarbonat de sodiu, niște picături de apă, amesteci și obții o pastă omogenă, ușor abrazivă.

Apoi, acoperi toată suprafața vasului într-un strat suficient de gros care să acopere urmele de mâncare și lași să acționeze 10-15 minute. Tot ce îți mai rămâne de făcut acum este să iei cardul și să răzuiești vasul cu marginea lui!

CumScotPata de mancare arsa

Gata, acum ai din nou vase care strălucesc prin curățenie. Nu uita, poți folosi acest truc și pe alte suprafețe de bucătărie!

Sursă foto: Pinterest

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This