La fel ca și curățenia casei, demachierea este un proces extrem de important pentru starea de bine a tenului tău și a ta. Curățarea și purificarea porilor și a epidermei menține echilibrul corpului.

Însă de multe ori nu ne dăm seama că pentru o igienă completă este nevoie și de curățarea ustensilelor pe care le folosim la machiere. O curățare regulată previne nu doar transferul bacteriilor înapoi pe pielea ta sensibilă, dar va prelungi și durata de viață a aplicatoarelor pentru make up.

Așadar, cum și cât de des trebuie să recurgem la îngrijirea pensulelor, bureților ș.a.m.d, aflăm împreună în rândurile următoare!

PENSULE PENTRU MACHIAJ

Cât de des: o dată pe săptămână
De ce ai nevoie: un demachiant delicat sau șampon pentru bebeluși, fără parfum puternic – prea multe arome îți pot irita pielea.
Cum procedezi: pune câteva picături de demachiant în podul palmei și mișcă pensulele umezite, pe rând, în toate direcțiile până când consideri că soluția a ajuns pe toată suprafața perilor și între ei. Apoi clătește și lasă-le să sa usuce pe o suprafață dreaptă. Niciodată în picioare!

make up brushes

BUREȚEI PENTRU MACHIAJ

Cât de des: după fiecare utilizare, mai ales dacă ai probleme cu tenul sau ten sensibil
De ce ai nevoie: un săpun fără sulfat în compoziție – cu cât face mai puțină spumă, cu atât mai bine. Prea multă spumă va fi greu de îndepărtat din burete.
Cum procedezi: umezește burețeii și aplică săpun pe suprafața lor și stoarce de câteva ori. Apoi clătește și repetă procesul până când săpunul este eliminat complet din burete. La final, stoarce din nou într-un prosop curat și lasă-i la aer, să se usuce.

makeup sponges

PENSETE

Cât de des: după fiecare utilizare
De ce ai nevoie:
spirt sau alcool medicinal și o dischetă demachiantă (din bumbac)

Cum procedezi: pune puțină soluție pe dischetă și treci peste suprafața capetelor pensetei, insistând de câteva ori pentru o igienizare de rutină.

tweezers

ASCUȚITOARE PENTRU CREIOANE (dermatografe)

Cât de des: o dată pe săptămână
De ce ai nevoie: un tampon de bumbac ori vată și spirt sau alcool medicinal
Cum procedezi: asigură-te că nu mai sunt reziduuri de la creioane pe suprafața acesteia și introdu tamponul de bumbac, stropit cu alcool, prin spațiul atins de creioane la ascuțire. Insistă pe marginile lamei.

eyeliner-sharpener

ONDULATOR PENTRU GENE

Cât de des: o dată pe săptămână
De ce ai nevoie: demachiant, spirt sau alcool medicinal și dischetă din bumbac
Cum procedezi: îndepărtează urmele de rimel cu ajutorul dischetelor și al demachiantului, apoi clătește ondulatorul sub un jet de apă călduță.

eyelash curler

După cum ai observat, procedeele nu sunt deloc anevoioase, tot ce trebuie să faci este să acorzi câteva minute atenție obiectelor pe care le folosești zilnic.

Menținând igiena aplicatoarelor de make up, te asiguri că bacteriile nu persistă pe suprafața sensibilă a feței și ai grijă de sănătatea ta!

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This