Chiar dacă anotimpul tău preferat este sau nu iarna, încălțămintea de piele are de suferit la întâlnirea temperaturilor scăzute și a zăpezii. Însă tu poți să intervii pentru prelungirea vieții cizmelor și ghetelor preferate și să te asiguri că te vei mai bucura de ele multă vreme, în stare bună.

Fie că vorbim despre petele apărute în urma topirii zăpezii, care nu sunt altceva decât apă cu sare, sau de cantități normale de praf și mizerie adunate parcurgând străzile orașului, prin patru pași simpli vei reda luciul pantofilor de piele.

1. Curățarea pielii

Ai nevoie de o lavetă moale și o soluție formată din părți egale de apă și oțet. Soluția pe care o vei obține te ajută să îndepărtezi cu ușurință petele de sare. Pentru praful adunat de-alungul zilei pe pantofii de piele, folosește o lavetă uscată, iar mai apoi lustruieștei cu o cremă specială de pantofi. Acest lucru le va reda strălucirea și aspectul de nou!

Pantofii din piele întoarsă sunt cei mai sensibili. Aceștia au nevoie de o îngrijite delicată! Trebuie să tratezi pielea întoarsă precum scalpul tău, așa că, pregătește un bol cu apă călduță, adaugă o picătură de șampon și amestecă bine. Cu ajutorul unui burețel îmbibat în această soluție, vei putea îndepărta petele de sare sau murdărie, fără să deteriorezi textura pantofilor de piele întoarsă.

În cazul în care ți-ai pătat pantofii cu ulei sau alte substanțe care nu se pot elimina cu ușurință, citește articolul nostru despre cum să scoți pata de ulei!

2. Curățarea tălpii/tocului

Într-un bol cu apă adaugă puțin praf de copt, pe care cu siguranță îl găsești în bucătărie, și freacă ușor tocurile și talpa cizmelor cu o lavetă până când urmele de murdărie dispar. Repetă mai apoi procesul cu apă curată și așteaptă să se usuce.

3. Prevenirea deteriorării

Te sfătuim să oferi un tratament special cizmelor tale de piele în special la începutul și finalul fiecărui sezon. Folosește un spray protector sau alt produs recomandat de magazinele specializate. Este o idee bună să-ți aliniezi încălțămintea și să te ocupi de toate perechile în aceeași zi. Îți va fi mult mai ușor să duci sarcina la bun sfârșit.

4. Depozitarea

De fiecare dată când încălțămintea este umedă din cauza condițiilor meteo,  lasă-le să se usuce odată ce ai ajuns acasă, într-o zonă cu căldură, însă nu direct lânga sursa de încălzire – acest lucru poate duce la crăparea pielii. Atenție, nu depozita încălțămintea de piele în pungi de plastic!

Pantofii de piele trebuie să fie depozitați într-o zonă aerisită, deoarece lipsa aerului duce la pierderea esteticii. Depozitează încălțămintea într-o cutie de carton sau plasă din material textil, pentru a preveni eventualele stricăciuni.

Pentru cantitățile mari de mizerie aduse zilnic de pantofii tăi la birou, sau petele din tapițeriile canapelelor și a scaunelor, contactează-ne! Nouă chiar ne face plăcere să facem curățenie, de ce să te mai deranjezi tu?

Sursa imagine: WRGmag

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This