Curățenia de primăvară este foarte solicitantă și nu e deloc greu să pierzi din vedere detalii importante precum frigiderul și cuptorul cu microunde, în acestă întreagă agitație. Este adevărat, ajutoarele tale de la BLA Shine îți fac întreaga ta casă să strălucească prin curățenie dar te ajută și cu sfaturi din care afli cum să curățeți în detaliu fiecare colțișor din casă.

Astăzi îți arătăm câteva sfaturi de care te încurajăm să ții cont atunci când te ocupi de frigider și cuptorul cu microunde, căci îți vor face munca mult mai ușoară și eficientă!

PENTRU CUPTORUL CU MICROUNDE

frigiderul si cuptorul cu microunde

Metoda pe care ți-o vom detalia este extrem de ușor de aplicat. Tot ce trebuie să faci este să lași la încălzit timp de 10 minute, la temperatură ridicată, un vas în care pui 1/2 cană de apă și 1/2 cană de oțet (opțional 2-3 felii de lămâie). Vaporii care se ridică acționează asupra depunerilor din interiorul cuptorului cu microunde; scoate vasul cu grijă, apoi freacă suprafețele cu un burete pentru a îndepărta mizeria și clătește.

PENTRU FRIGIDER

frigiderul si cuptorul cu microunde

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele care dau bătăi de cap atunci când vine vorba de curățenie. Este mare, voluminos, greu, foarte compartimentat… și fabricat din suprafețe pe care se vede orice urmă. Așadar, este util un mic plan pe care să îl urmezi, odată ce te apuci de treabă:

? Incept cu interiorul, căci necesită cea mai mare atenție. Scoate toate produsele din frigider, iar perisabilele depozitează-le temporar într-un loc răcoros. Scoate, de asemenea, toate compartimentele și rafturile, pe care le așezi apoi în chiuvetă.

? Umple chiuveta cu apă fierbinte, în care adaugi oțet, praf de copt și puțin detergent de vase. Întoarce-te la frigider și îndepărtează, cu un burete, depunerile mai mari de la suprafață.

? Împrăștie praf de copt, oțet și zeamă de lămâie pe suprafețe, și insistă cu un burete sau cu o perie de vase până când îndepărtezi toate urmele și mizeria depusă.

? Folosește prosoape de hârtie sau o lavetă din microfibră pentru a clăti întreg interiorul și a-l lăsa complet curat.

? La final, nu uita de exterior. Posibil să nu te fi gândit până acum că poți utiliza spray-ul pentru mobila din lemn și în alte scopuri. Ei bine, aplică substanța (sau, de ce nu, soluția pentru curățarea geamurilor) pe întreg exteriorul frigiderului, las-o să acționeze timp de 1 minut, după care șterge cu o lavetă ușor umedă.

Gata, ai terminat! Și frigiderul, și cuptorul sunt la fel ca atunci când le-ai cumpărat. Repede și ușor, nu-i așa?

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This