În trecut pentru a face curățenie era suficient să ai câteva prosoape, o găleată, o mătură și poate spirt sanitar și câteva ziare. Chiar dacă metodele vechi par acum a fi total inofensive pentru sănătatea familiei tale, știm că îți este greu să renunți la eficiența produselor de pe raft care au la bază surfactanți. Mai bine spus, săpunuri și detergenți cu origine sintetică.

Și pentru că îți dorești o familie sănătoasă și fericită, vom încerca să răspundem cât mai bine la toate întrebările care ni se pun în mod normal legat de produsele de curățare bio.

Sursă foto: www.lushome.com

Sursă foto: www.lushome.com

  1. Sunt toate produsele ,,bio” bune pentru mine?

Nu neapărat. Iar asta pentru că nu există reglementări stricte în ceea ce privește atribuirea termenilor bio, eco sau organic atunci când un produs este dat spre vânzare. În acest fel un producător poate promova produse de curățat ca fiind ,,mai sănătoase”, în timp ce încă va folosi substanțe chimice toxice, acest lucru fiind perfect legal.

 

  1. Care produse sunt bune și care nu?

Un studiu al asociației Green Cleaning Network arată faptul că marii producători și brandurile care aduc pe piață produsele de curățat, au lucrat extrem de mult în ulimii ani pentru a face loc produselor cu mai puțini surfactanți sintetici, care să fie biodegradabile.

Unele branduri foarte mari, precum EPA, au setat criterii care să certifice produsele ca fiind sănătoase. Programul EPA, de exemplu, numit Design for Environment (DfE) include o echipă de oameni de știință care cercetează fiecare substanță și o încadrează apoi ca fiind potrivită sau nepotrivită pentru sănătate și mediu. Logoul DfE va fi prezent doar pe produsele care conțin ingredientele alese în urma studiului.

 

  1. Funcționează produsele ,,bio” la fel de bine ca cele tradiționale?

Experții susțin că majoritatea sunt într-adevăr eficiente. În plus, toate cele 3 organizații care certifică – Green Seal, DfE și EcoLogo – au setat standarde de performanță pe care un produs trebuie să le atingă pentru a fi certificat. Cele mai comune incrediente sunt apa oxigenată, acidul citric, acidul lactic, toate fiind considerate antimicrobiene.

Dacă vrei să afli mai multe despre produsele de curățat potrivite casei și familiei tale, contactează-ne, iar împreună vom găsi soluția pe care o căutai!

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This